instagram takip�i sex hikayeleri

Poletavci – poletni bralci Knjižnice Litija

»Pol ure na dan prežene dolgčas stran!« je že znani slogan vseh Poletavcev – poletnih bralcev!

Def. poletavec: je mladi bralec oz. bralka, ki je med poletnimi počitnicami vsaj 30 dni bral/a najmanj 30 minut na dan; vsebina ni določena (knjige, revije, stripi); bralne aktivnosti potrdijo starši oz. starejši s podpisom na kartončku. 

Če šteješ vsaj sedem in ne več kot dvanajst let, zelo rad/a bereš ali pa malo manj, si pravi/a za med Poletavce! V času letošnjih poletnih počitnic se lahko pridružiš skupini poletnih bralcev tako, da 30 dni (ni nujno, da si sledijo) vsak dan pol ure bereš. Bereš lahko karkoli: knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte ...

Natisni si zgibanko ali še bolje, poišči jo v knjižnici (Knjižnica Litija, Šmartno, Gabrovka…) izpolni seznam bralnih dni in vpiši svoje podatke. Seznam oddaj do 11. septembra 2018 v svoji knjižnici:

Knjižnica Litija, PARMOVA 9, LITIJA

Izpolnjen seznam in svoje podatke lahko pošlješ tudi na e-naslov:

knjiznica.litija@gmail.com

18. septembra boš povabljen/a na zaključno prireditev, kjer boš dobil/a priznanje in majico in sodelovala/a pri žrebanju številnih nagrad, glavna med njimi bo športna ura X-FACT.

Kar pa je najvažnejše, pridobil/a boš super navado – branje in ugotovil/a, da pol ure branja na dan res prežene dolgčas stran!

Vabljeni k sodelovanju: zgibanke so na voljo v knjižnici, lahko pa si jo natisnete tudi sami (zgibanka fantje, zgibanka dekleta) – bralni užitki prijajo tudi med počitnicami!

Svoje podatke lahko oddaš najkasneje do 11. septembra 2018.

Zgibanka Fantje

Zgibanka Dekleta

Pravila sodelovanja Poletavci

 

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta, sodelujemo: Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Brežice, Knjižnica ČrnomeljKnjižnica dr. Tončka Pretnarja Tržič, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode, Knjižnica Miklova hiša Ribnica, Knjižnica ŠentjurLavričeva knjižnica Ajdovščina in Ljudska knjižnica Metlika.
 
Glavno nagrado daruje: Hervis d. o. o.

Podpirajo nas: Tiskarna Koštomaj, Knjigarna KonzorcijJP Vodovod-Kanalizacija, Hofer, OUTFit, Chupa Chups in PEZ.

 

NAJPoletavci - mladi poletni bralci knjižnice Litija

najpoletavci 2

Če si star(-a) že 13 let in več, postani NajPoletavec ali najPoletavka...

Če šteješ vsaj 13 let in ne več kot 16 in si član Knjižnice Litija, se poleti pridruži NajPoletavcem – najstnikom, ki so najboljši poletni bralci in sploh naj naj naj. Med poletnimi počitnicami preberi 3 knjige in njihove naslove ter avtorje na priloženem obrazcu skupaj s svojimi podatki pošlji ali oddaj v knjižnici.

Jeseni, boš na zaključni prireditvi pred knjižnico v Litiji za prebrano dobil(-a) majico NajPoletavci in priznanje, sodeloval(-a) pa boš tudi v nagradnem žrebanju.

Zato brž v knjižnico ali na Biblos.si in izberi tri knjige, ki ti bodo bogatile svetle in vroče poletne dni. Ne pozabi nam na knjiznica.litija@gmail.com napisati, kaj si prebral in in kateri junak iz prebranih knjig te je najbolj navdušil

Svoje podatke lahko oddaš najkasneje do 11. septembra 2018.

Obrazec za sodelovanje

Pravila sodelovanja v nagradnem žrebanju projekta NajPoletavci

Poletavci 2018


 

Obratovalni čas

Ponedeljek od 10. do 19. ure
Torek od 10. do 18. ure
Sreda od 10. do 19. ure
Četrtek od 8. do 19. ure
Petek od 8. do 19. ure
Sobota od 7.30. do 12.30 ure
Ponedeljek od 8. do 15. ure
Torek od 12. do 19. ure
Sreda od 8. do 15. ure
Četrtek od 12. do 18. ure
Petek od 12. do 19. ure
Sobota Zaprto
Knjižnici Litija in Šmartno
Poletni delovni čas velja v mesecih juliju in avgustu
Ponedeljek od 12. do 19. ure
Torek od 8. do 14.30 ure
Sreda od 8. do 14.30 ure
Četrtek od 12. do 19. ure
Petek od 8. do 14. 30 ure
Sobota Zaprto
 
Namig: za podaljšanje izven delovnega časa potujočih enot lahko pokličete tudi v matično knjižnico Litija.