instagram takip�i sex hikayeleri

6. Tačkov festival

Kot rastejo otroci in vsa živa bitja, se tudi naš »pasji« festival razvija in raste…

Letos bo Taček povezal še več litijskih kulturnih ustanov: knjižnici ter mladinskemu in kulturnemu centru se bosta pridružila še Mestni muzej Litija in Glasbena šola Litija-Šmartno, zato bo ponudba vsebin še slikovitejša.

Tačkov festival bo potekal od 5. do 9. junija 2017 – mogoče bo obiskovati različne vsebine in tako dobro potešiti kulturno radovednost. Urnik oziroma razpored ponudbe bomo objavili v kratkem, seveda pa ne bodo manjkale niti obvezne kinološke urice in druženja s kužki.

Uvod v festival bo vodeni sobotni sprehod s kužki po mestu (sreča na vrvici) – 3. junija dopoldan.

Bodite pozorni tudi na Tačkov natečaj, ki je že objavljen na naših straneh!

 

Tačkov festival

Tačkov festival postaja simpatično in toplo druženje ljubiteljev psov, gledališča, ustvarjalnosti in radovednosti. Organizirata ga javna zavoda Knjižnica Litija in Zavod za kulturo, mladino in šport Litija s podporo Civilne iniciative Litija in Mestne skupnosti Litija. Festival podprejo donatorji in sponzorji v obliki materialne pomoči in sodelovanja (Turistično društvo Litija, Tesarstvo Roman Hribar s.p., Kmetija Čož, Jože Čož s.p., Komisija otrok in pes KZS, Kinološko društvo Zagorje, Društvo Tačke pomagačke, Društvo Tačke in repki ).

O festivalu...

Ideja o festivalu se je porodila po uspešni spominski prireditvi, ki smo jo v letu 2011 pripravili ob 10-letnici smrti Litijana Naceta Simončiča. Kulturnik, gledališčnik, lutkar – velik človekoljub – nam je bil vzor za pripravo festivala radovednosti. 

Vsako leto ob rojstnem dnevu Naceta Simončiča (8. junij 1918) Litija oživi: otroci obiščejo gledališko-lutkovno predstavo, srečujemo se s kinologi in ljubitelji štirinožcev, ki nas poučujejo o strpnosti med ljudmi in kužki.

Intenzivno sodelujemo z vrtci in šolami, ki se odzovejo na likovne in literarne natečaje in so redni obiskovalci festivalskega dogajanja.

Pri organizaciji Tačkovega festivala se povežemo: Knjižnica Litija, ZKMŠ Litija, Civilna iniciativa Litija. Pokrovitelj prireditve je Mestna skupnost Litija.

 

 

galerija 2016