instagram takip�i sex hikayeleri

Taček na poletnem spanju…

Tačkovo festivalsko dogajanje se je umirilo. Sedmi festival smo organizatorji izpeljali s podporo številnih podpornikov in partnerjev. Bilo je pisano, živahno, zabavno in poučno. Letos tudi precej ganljivo, saj smo se spomnili 100. rojstnega dne Naceta Simončiča. Nace je dobil kip v mestu, prepletle so se tudi  vezi kulturne ustvarjalnosti z njegovimi sorodniki.

Taček je seveda že poln pričakovanj po novih dogodivščinah prihodnjega festivala, do takrat pa lepo očiščen in pripravljen na nove izzive drema v knjižnici.

V galeriji knjižnice si lahko do konca poletja ogledate razstavo likovnih del Tačkovega natečaja, ki je res pisana in igriva – kot pasji mladički.

  

 

7. Tačkov festival

Litijo in Tačkov festival bo letos zaznamovala 100-letnica rojstva Naceta Simončiča.

Festival bo potekal od ponedeljka, 4. 6. 2018, do petka, 8. 6. 2018.

V dopoldanskem času od ponedeljka, 4.6. do petka, 8.6. vabimo otroke vrtcev in prve triade osnovne šole na organizirane/najavljene obiske kulturnih ustanov in predstav in sicer:

Ponedeljek, 4. 6. 2018 - Taček v knjižnici, Knjižnica Litija
Torek, 5.6.2018 - 
Taček v glasbeni šoli, Glasbena šola Litija - Šmartno
Sreda, 6. 6. 2018 - 
Taček v muzeju, Muzej Litija
Kot vsako leto bosta tudi letos:
V četrtek, 7. 6. 2018, dve gledališki predstavi za predšolske otroke in v petek, 8. 6. 2018, dve gledališki predstavi za šolarje.

Natančni razpored, lokacije in kontakti za prijavo

Pri organizaciji letošnjega 7. Tačkovega festivala se letos ponovno povezujemo: Knjižnica Litija, Kulturni center Litija, Mladinski center Litija, Mestni muzej Litija in Glasbena šola Litija – Šmartno, zato bo festival v več dneh ponudil možnost obiska raznovrstnih kulturnih vsebin.

Toplo vabljeni k sodelovanju na Tačkovem literarno-likovnem natečaju.

Novost: Taček je dobil svojo FB stran.

Ob 100-letnici rojstva Naceta Simončiča smo že pripravili snidenje z ilustratorjem Marjanom Mančkom, ki je narisal Radovednega Tačka.

Prireditev z odprtjem razstave je bila v torek, 10. aprila 2018, razstavo si še vedno lahko ogledate v Knjižnici Litija.

 

 

 

Tačkov festival

Tačkov festival postaja simpatično in toplo druženje ljubiteljev psov, gledališča, ustvarjalnosti in radovednosti. Organizirata ga javna zavoda Knjižnica Litija in Zavod za kulturo, mladino in šport Litija s podporo Civilne iniciative Litija in Mestne skupnosti Litija. Festival podprejo donatorji in sponzorji v obliki materialne pomoči in sodelovanja (Turistično društvo Litija, Tesarstvo Roman Hribar s.p., Kmetija Čož, Jože Čož s.p., Komisija otrok in pes KZS, Kinološko društvo Zagorje, Društvo Tačke pomagačke, Društvo Tačke in repki ).

Tačkov festival 2017

O festivalu...

Ideja o festivalu se je porodila po uspešni spominski prireditvi, ki smo jo v letu 2011 pripravili ob 10-letnici smrti Litijana Naceta Simončiča. Kulturnik, gledališčnik, lutkar – velik človekoljub – nam je bil vzor za pripravo festivala radovednosti. 

Vsako leto ob rojstnem dnevu Naceta Simončiča (8. junij 1918) Litija oživi: otroci obiščejo gledališko-lutkovno predstavo, srečujemo se s kinologi in ljubitelji štirinožcev, ki nas poučujejo o strpnosti med ljudmi in kužki.

Intenzivno sodelujemo z vrtci in šolami, ki se odzovejo na likovne in literarne natečaje in so redni obiskovalci festivalskega dogajanja.

Pri organizaciji Tačkovega festivala se povežemo: Knjižnica Litija, ZKMŠ Litija, Civilna iniciativa Litija. Pokrovitelj prireditve je Mestna skupnost Litija.

galerija 2016