Novice

Počitniške ustvarjalnice v Knjižnici Litija in okrog

Počitniške ustvarjalnice v Knjižnici Litija in okrog

Avtor: domen.merzel@gmail.com/četrtek, 05. september 2019/Kategorije: Novice

Rate this article:
Neocenjeno

V letu 2016 smo v Knjižnici Litija prvič omogočili počitniške dejavnosti počitnikarjem, ki imajo radi pravljice in radi ustvarjajo.

Tako smo se letos družili že četrtič. Vsako sredo v juliju in avgustu smo v dopoldanskem času mladinske knjižničarke prebirale pravljice na določeno temo in potem smo z otroki ustvarili različne izdelke. Poletje je čas za nove in dobre ideje, ki jih knjižničarke poiščemo na spletnih straneh, knjigah, katalogih… dobrih idej ni nikoli preveč. Letos so otroci tako slišali zgodbe o volku, zmaju, papigah, o japonskih simbolih: češnji in origamiju, o zdolgočasenem bobnu, o gosenici, gusarjih in morju…  

Otroci so uživali ob izdelovanju glasbil, igrali pa so tudi na prava Orffova glasbila. Na osem srečanj v Knjižnici Litija je prišlo 69 otrok.

Ker pa imajo pravljice radi tudi drugod, je Knjižnica Litija znova sodelovala na Polšniku. Branje pod krošnjami je projekt, ki ga Hiša Juvan v sodelovanju z zavodom Divja misel pripravi za domačine pa tudi številne obiskovalce od drugod. Bogate glasbene in umetniške vsebine navdušijo obiskovalce in v njihov tedenski program uvrstijo tudi obisk knjižničarke iz Knjižnice Litija. Letos so obiskovalci v skednju prisluhnili pravljicam iz Japonske, spoznali  knjigo Sadako hoče živeti. Na ustvarjalnici pod kozolcem pa so otroci s pomočjo staršev narisali simbol Japonske - češnjo in izdelovali žerjave v origami tehniki. 

Druga lokacija, ki jo je obiskala knjižničarka pa je Dom Tisje, Enota Šmelc, kjer so otroci zaposlenih lahko prisluhnili pravljici o gosenici in izdelovali gosenice. Tudi v Šmelcu je bil dober obisk,  preko 30 obiskovalcev. Skupno število vseh obiskovalcev na vseh delavnicah v poletju 2019 je 137.

Hvala vsem za udeležbo, uspešno šolsko leto vsem in na svidenje prihodnje leto!

Tatjana, Erna, Majda, Mateja in Aleksandra 

Print

Število ogledov (378)/Komentarji ()

Theme picker

Obratovalni čas

Ponedeljek od 10. do 19. ure
Torek od 10. do 18. ure
Sreda od 10. do 19. ure
Četrtek od 8. do 19. ure
Petek od 8. do 19. ure
Sobota od 7.30. do 12.30 ure
Ponedeljek od 8. do 15. ure
Torek od 12. do 19. ure
Sreda ZAPRTO
Četrtek od 12. do 19. ure
Petek od 8. do 15. ure
Sobota Zaprto
Knjižnici Litija in Šmartno
Poletni delovni čas velja v mesecih juliju in avgustu
Ponedeljek od 12. do 19. ure
Torek od 7.30. do 14.30 ure
Sreda od 7.30. do 14.30 ure,
ŠMARTNO ZAPRTA
Četrtek od 12. do 19. ure
Petek od 7.30. do 14. 30 ure
Sobota ZAPRTO
 
Namig: za podaljšanje izven delovnega časa potujočih enot lahko pokličete tudi v matično knjižnico Litija.

Facebook