TAČKOV FESTIVAL 2021

Lani nam je epidemija preprečila izvedbo Tačkovega festivala in vseh spremljajočih dejavnosti.
Letos bo Tačkov festival potekal s pomočjo aplikacije za pametne telefone, družili se bomo v manjših skupinah, nismo pa pozabili na naše najmlajše, ki radi rišejo ali fotografirajo.

Tačkov likovni in fotografski natečaj 2021

Tačkov likovni in fotografski natečaj ima letos naslov: Taček je pogrešal prijatelje.

S to temo smo želeli izpostaviti medsebojne odnose med ljudmi in živalmi, njihovo povezanost, danes drugače, kot smo bili vajeni pred letom 2020.

Izdelke bodo otroci oddali v Knjižnici Litija, do 27. 6.  2021, ustvarjajo pa lahko v različnih likovnih tehnikah.

Izdelki bodo prek poletja na ogled v knjižnici Litija. 

S TAČKOM PO MESTU

SPLETNA IGRA – APLIKACIJA

Taček je po mestu skril 10 točk, katere lahko odkrijete s pomočjo spletne strani stackompomestu.si, skupaj rešite naloge, potelovadite ali zapojte! Če boste našli in rešili vseh 10 ugank, boste lahko sodelovali v žrebanju lepih nagrad. Igra je podobna Litkovi pustolovščini, vendar lažja. Naloge lahko rešujete z družino, z vrtčevskimi skupinami ali šolskimi razredi. Skrili smo jih po mestu in naj prišepnemo, da jih lahko najdete ob kulturnih ustanovah, s katerimi Taček sodeluje ter še… tam, kjer se otroci zelo radi zadržujejo.  Imeti morate naloženo aplikacijo za branje QR kod in slediti namigom po mestu.

Nagrade za posameznike:

  1. nagrada: DARILNA KARTICA V VREDNOSTI 50€
  2. nagrada: DARILNA KARTICA V VREDNOSTI 30€
  3. nagrada: VREČKA PRESENEČENJA

Nagradi za skupine:

  1. nagrada: SKUPINSKI OBISK RUDNIKA SITARJEVEC – S ŠKRATOM PO RUDNIKU
  2. nagrada: SLADOLEDNO RAZVAJANJE

Spletna igra bo na voljo od 1. junija do 27. junija 2021!

 

Utrinki Tačkovega Festivala 2019


 

Tačkov festival

Tačkov festival je z izjemo preteklega in letošnjega leta postal simpatično in toplo druženje ljubiteljev psov, gledališča, ustvarjalnosti in radovednosti. Organizirata ga javna zavoda Knjižnica Litija in Zavod za kulturo, mladino in šport Litija s podporo Civilne iniciative Litija in Mestne skupnosti Litija. Festival podprejo donatorji in sponzorji v obliki materialne pomoči in sodelovanja. 

O festivalu...

Ideja o festivalu se je porodila po uspešni spominski prireditvi, ki smo jo v letu 2011 pripravili ob 10-letnici smrti Litijana Naceta Simončiča. Kulturnik, gledališčnik, lutkar – velik človekoljub – nam je bil vzor za pripravo festivala radovednosti. 
Vsako leto ob rojstnem dnevu Naceta Simončiča (8. junij 1918) Litija oživi: otroci obiščejo gledališko-lutkovno predstavo, srečujemo se s kinologi in ljubitelji štirinožcev, ki nas poučujejo o strpnosti med ljudmi in kužki.
Intenzivno sodelujemo z vrtci in šolami, ki se odzovejo na likovne in literarne natečaje in so redni obiskovalci festivalskega dogajanja.
Pri organizaciji Tačkovega festivala se povežemo: Knjižnica Litija, ZKMŠ Litija, Civilna iniciativa Litija. Pokrovitelj prireditve je Mestna skupnost Litija.