TAČKOV FESTIVAL 2022

Epodemija nam je že dvakrat preprečila izvedbo Tačkovega festivala in vseh spremljajočih dejavnosti.
Stanje se na področju prireditev počasi normalizira, zato vam z veseljem sporočamo, da letos Tačkov festival BO!!

Potekal bo tako, kot v časih pred epidemijo. Natančen spored dogajanja si poglejte spodaj.

Festival bo potekal od ponedeljka, 6. junija 2022, do petka, 10. junija 2022, na različnih lokacijah v Litiji.

Festival namenjamo otrokom in družinam, saj spodbuja učenje za radovednost in kulturno delovanje ter medsebojno empatijo. Festival s svojimi vsebinami prispeva k ozaveščanju o dobrobiti vseh živali, predvsem pa uči o čudovitem pasjem svetu, saj bomo sodelovali s strokovnjaki s področja zdravja in vzgoje psov.

V dogajanjih so posebno dobrodošli tudi pasji skrbniki s svojimi kosmatinci.

Mentorje, učitelje in vzgojitelje prijazno vabimo, da spodbujajo k sodelovanju na nagradnem likovno-literarnem natečaju.

​Pri organizaciji letošnjega 11. Tačkovega festivala se tudi letos ponovno povezujemo: Knjižnica Litija, Kulturni center Litija, Mladinski center Litija, Mestni muzej Litija in Glasbena šola Litija – Šmartno, zato bo festival v več dneh ponudil možnost obiska raznovrstnih kulturnih vsebin in razvedrila.

Vabljeni k udeležbi in spremljanju!

KAJ SE BO DOGAJALO...

                                     

        
TEDENSKO DOGAJANJE

Tačkov likovni in literarni natečaj 2022

Tačkov likovni natečaj ima letos naslov: »PASJI POMOČNIK«..

S to temo smo želeli spodbuditi otroško ustvarjalnost in izražanje pozitivnih prvin, ki jih prinaša druženje med ljudmi in živalmi. Tema izpostavlja sodelovanje in povezovanje človeka in psa na način, da je pes ne le v veselje, pač pa je človeku v pomoč in korist.

Natečaj traja od 19. aprila do 22. maja 2022. Sodelovanje na natečaju je brezplačno.

Na natečaju lahko sodelujejo starejši otroci vrtcev in učenci iz prve in druge triade osnovnih šol z likovnimi deli (risbe) ali literarnim delom (poezijo).

Sodelovati v natečaju je možno tako, da vsak posameznik odda eno delo - nariše risbo ali napiše pesem, zgodbico.

Izdelki bodo prek poletja na ogled v Knjižnici Litija. 

Utrinki Tačkovega Festivala 2019


 

Tačkov festival

Tačkov festival je z izjemo preteklega in letošnjega leta postal simpatično in toplo druženje ljubiteljev psov, gledališča, ustvarjalnosti in radovednosti. Organizirata ga javna zavoda Knjižnica Litija in Zavod za kulturo, mladino in šport Litija s podporo Civilne iniciative Litija in Mestne skupnosti Litija. Festival podprejo donatorji in sponzorji v obliki materialne pomoči in sodelovanja. 

O festivalu...

Ideja o festivalu se je porodila po uspešni spominski prireditvi, ki smo jo v letu 2011 pripravili ob 10-letnici smrti Litijana Naceta Simončiča. Kulturnik, gledališčnik, lutkar – velik človekoljub – nam je bil vzor za pripravo festivala radovednosti. 
Vsako leto ob rojstnem dnevu Naceta Simončiča (8. junij 1918) Litija oživi: otroci obiščejo gledališko-lutkovno predstavo, srečujemo se s kinologi in ljubitelji štirinožcev, ki nas poučujejo o strpnosti med ljudmi in kužki.
Intenzivno sodelujemo z vrtci in šolami, ki se odzovejo na likovne in literarne natečaje in so redni obiskovalci festivalskega dogajanja.
Pri organizaciji Tačkovega festivala se povežemo: Knjižnica Litija, ZKMŠ Litija, Civilna iniciativa Litija. Pokrovitelj prireditve je Mestna skupnost Litija.